Reis for å lære om suksess i andre kulturer

I Norge og vesten generelt er suksess et begrep som ofte blir kastet rundt, uten å virkelig bære noen tyngde alltid. Suksess handler ofte bare om å ha en fin jobb og tjene mye penger. Velger du å reise over hele verden, så vil du raskt innse at andre kulturer ikke nødvendigvis opererer ut ifra disse samme parameterne.

Der vi definerer suksess i henhold til rikdom og popularitet, så byr mange andre land på unike perspektiver. Dersom du for eksempel skulle vinne med spins på Starburst i den asiatiske kulturen, så ville ditt hell gjort at de så på deg som suksessfull. I andre kulturer kan en stor familie være tegn på suksess. Verden har mange interessante perspektiver du bør se nærmere på!

 Photo

Har suksess blitt for sentralt i samfunnet?

Et spørsmål en raskt vil stille seg er nok om suksess har blitt for sentralt i samfunnet. I dag handler det tross alt nesten bare om penger og anerkjennelse, noe ikke nødvendigvis suksess trenger å være. Som du vil se i andre kulturer, hvor det kanskje ikke engang er mulig å oppnå den formen for suksess, så er definisjonene helt annerledes.

Realiteten er at norsk kultur er veldig materialistisk og særegen når det kommer til fokus på penger. Vår egen definisjon av suksess har for eksempel gjort at vi opplever mye depresjon og angst. Prestasjonspresset har blitt stort. Selv om vi fortsatt må jobbe og drive samfunnet videre, så må endringer til.

For eksempel må en ikke jobbe overtid når en blir spurt om det. I 2020 er det greit om bedriften ikke vokser med 10 % hvert kvartal. Det er også ok om en bruker alle feriedager og sykedager, selv om det betyr at en ikke når de hårete målene innen fristen en satte seg. Poenget er derimot hvordan du så definerer suksess og bruker tiden til overs for å bli suksessfull.

 Photo

Suksess handler om hva du tror det er

Det høres kanskje ut som en klisje, men når du drar på en billig reise verden rundt for å oppleve andre kulturer, så innser du fort hva suksess er. Dette er noe vi mennesker har funnet opp selv, og som vi dermed også bestemmer hva kan defineres som.

Grunnlaget for at suksess varierer fra kultur til kultur, og fra land til land og når vi sammenligner alt ser vi at vi selv har kommet opp med definisjonene. Dermed er det opp til deg å finne ut hva suksess er i ditt liv, og nettopp hvordan du kan benytte denne definisjonen til å pushe dine egne grenser.

Dersom du skal lykkes med å oppnå suksess i ditt liv, så gjelder det å oppfylle dine egne mål og ønsker. Du kan tross alt oppfylle andres mål og ønsker så mye du bare vil, men dette vil ikke gi deg følelsen av full oppnåelse.

Sett deg derfor ned og tenk over hva suksess er for deg. Kanskje handler suksess om verdier slik som egenutvikling, familie, tro, veldedighet, eller andre mer jordnære verdier enn kun penger og anerkjennelse fra andre.

Anbefalte bøker for deg som er målbevisst

makingbreakinghabits Slight-edge Clarity

Skjermbilde 2017-09-19 kl. 20.31.43*Affiliatelenker via Tanum.no

Alle innlegg

Blopp.no