10 måter du kan komme deg nærmere dine prosjektmål og lykkes med dine ideer

Foto: Zech Dischner, Flickr

– Dette er et gjesteinnlegg  skrevet av Constance Hjelmaas

Har du satt deg mål som viser seg å ikke være så lette å realisere? Eller tatt deg vann over hode. Her finner du 10 steg til å komme deg nærmere dine prosjekmål og lykkes med ideer som du lenge har tenkt på å realisere til noe.

1. Begynn i det små, sett deg mål som du vet er mulige og realisere og som du brenner for. Er det en ide som du ikke klarer å slutte å tenke på, er dette noe som må realiserers. En plan er viktig for hvilken som helst prosjektmål, og det er veldig viktig at det som du vil oppnå er skrevet ned slik at du ser det med dine egne øyne hva du vil. Det er da viktig å  jobbe på en strukturert måte. Skal de jobbes med noe du virkelig vil må dette pensles inn i kalenderen, det er ikke vits i å jobbe med noe engang i blandt. Skal du ha virkelige resultat kreves det jobbing med dette hver dag. Om det så er ti produktive minutt eller to timers produktivitet.

2. Skriv lister –  Det er mange som sier at du ikke skal skrive lister, men dette er en ting som de fleste trenger for strukturens del. Dette er en stor hjelp i en travel hverdag hvor vi har så mye på tapeten at vi ofte glemmer halvparten av det vi skulle gjøre fra dag til dag. Har du en liste med det tingene som du skal jobbe med fra dag til dag hjelper det deg med å ha en mestringfølelse, og føle at du kommer deg fremover med det som du jobber med.

3. Ikke la hindringer stoppe deg – Du kommer til å få en eller annen hindring i veien, ikke la dette stoppe deg fra å nå målet ditt. Ofte er ikke veien fra en ide til ferdig produkt klar, og ting tar ofte mer tid enn du trodde det skulle. Ikke la dette stoppe deg.

4. Sett deg selv i uante situasjoner. Ofte krever en ide at du må sette deg selv i situasjoner som er uante og som du ikke føler deg helt tilpass i.Ikke vær redd, noen ganger må du være tøff og tørre og gjøre noe for å realisere drømmen din

5. Spør etter hjelp Det er ingen skam å trenge hjelp. Ofte kan de være lurt at noen ser igjennom arbeidet ditt så de kan gi deg tilbakemelding på det du gjør. Da vet du om veien du tar er feil, eller de kan rett og slett sitte inne med en glimrende ide til noe som du har slitt med over lengre tid. Noen ganger kan også det å ha en mentor være lurt. Det å kunne snakke med noen utenfra kan ofte føre til at mange problemer som oppstår kan bli løst, eller ideen din kan drastisk forandre seg til noe større og mer fantastisk.

6. Vær forberedt på å måtte jobbe hardt – Det er aldri enkelt å nå målene dine. Og noen ganger kan det virke som om du graver i jorda etter en løsning. Vit at hvis det tar lang tid, kommer du på et eller annet tidspunkt frem til gullet, og når du kommer frem til dette er det virkelig verdt det.

5502744620_dc63298a30_zFoto: Francois Meehan, Flickr

 

Å nå målene dine kommer ikke av å bare ha en ide oppi hodet som aldri blir realisert. Det kommer av hardt arbeid, og av å sette seg skriftlige mål og delmål, men også av å lytte til innspill fra andre mennesker som kan hjelpe deg underveis. En av de som har jobbet hardest i spillindustrien, Jason Sommerville er et eksempel på hva målbevissthet og besluttsomhet kan gjøre med en person når de jobber hardt for å nå sine mål. Om du ikke allerede har gjort det, sett deg ned og begynn med målene dine. Begynn med det du brenner for.

Anbefalte bøker for deg som er målbevisst

makingbreakinghabits Slight-edge Clarity

Skjermbilde 2017-09-19 kl. 20.31.43*Affiliatelenker via Tanum.no

Alle innlegg

Blopp.no