5 ulike måter å bruke strategispill som hjernetrim

sponset4
 Foto: Thomas Helbig – Flickr.com

Trodde du at det var bare med en rubiks kube eller ved at du brukte en annen form for hjernenøtter at du trimmet hjernen? Her får du 5 måter som du kan trene hjernen med strategiske spill.

Dette er et sponset innlegg skrevet av annonsør

Har du noen gang hatt lyst til å lære deg et strategisk spill, eller lurer du på hvordan strategispill holder hjernen i sjakk? Her er flere måter som du får hjernetrim gjennom å holde på med slike spill.

  1. Sjakk er morro: Norge har gått helt sjakk for Magnus Carlsen siden han vant VM i sjakk. Dette er definitvt et spill som er med på å holde hodet igang. Her må du hele tiden være flere trekk forann motstanderen din og tenke på hva du vil eller hva kommer han/ hun til å gjøre neste gang. Hva er sannsynligheten for at motstanderen vil gjøre et trekk som gjør at du ligger dårlig ann, eller hva slags trekk kan du gjøre slik at motstanderen ikke ser igjennom det som virkelig er planen din. Ikke nok med at det hjelper deg med hukommelsen, det er også sunt og kan forebygge både stress,demens og Alzheimers
  2. Lær deg å les kroppsspråk og logikk– Texas Holdem er også et annet spill som blir brukt om du ønsker å trene hukommelse og logikk. Her må du hele tiden prøve å finne ut om motstanderen din bløffer eller ikke. Hva slags kort kan den neste personen ha, har de en viss strategi som de kjører. Se på kroppsspråket, kan du lese personen på en eller anne måte og finne ut om han /hun bløffer for deg? Dette er en fin måte å trene flere sanser på engang. Om du ikke har noen å spille mot går det alltids ann å ta seg en runde på mobilen på Mariacasino.com Da får du iallefall øvd deg til neste gang du og noen venner skal spille sammen, og du kan bli god på å legge strategier.
  3. Vær organisert– Hva er logisk at motparten kommer til å flytte på i deres tur av sjakk , dette er noe som du må tenke over . Ha ofte tre ulike utfall i hodet som du tror sannsynligvis vil skje. Ha en sluttplan om alt skulle skjære seg. Hvordan skal du passe på dronningen og hvordan vil du hindre motstanderen å ta kongen din? Er dette noe som du har tenkt over og har en plan for. Ofte kan det med strategispill trene deg på å være organisert.
  4. Utfordre deg selv: Soduku er et annet spill som trener mer av den matematiske siden av deg. Dette går også på logikk, men spilles ikke mot noen. Denne typen strategisk spill er bra fordi det utfordrer deg. Er du en av de menneskene som ikke liker å når du ikke får noe til å gå opp, og holder på til du får det til. Da er du en av det som ikke gir opp lett. Du prøver hele tiden å utfordre deg selv som også er viktig for å trene hjernen.
  5. Kortidshukommelse: Spiller du ’memory’ som tar for seg du skal ta to og to ting som hører sammen er dette med på å trene kortidshukommelsen . Dette spillet kan du ha nytte av hvis du har en eksamen, eller hvis du skal huske tilbake til hva slags trekk motparten din gjorde i sjakk, et par omganger før . Dette er for å se mønsteret til personen, og hva personen kommer til å trekke i neste omgang.

Det er såklart flere måter å trene hjernen din på, men dette er noen basis-spill, og ting som kan gjøre hjernen din bedre rustet og gjøre ting lettere for hver og en i hverdagen.

Anbefalte bøker for deg som er målbevisst

makingbreakinghabits Slight-edge Clarity

Skjermbilde 2017-09-19 kl. 20.31.43*Affiliatelenker via Tanum.no

Alle innlegg

Blogglistenhits Blopp.no